Н.А. по прякор Цигулката, осъждан многократно за кражби и грабежи, остава в ареста за 72 часа.

Мъжът бил задържан във вторник минути, след като нахлул в къща на ул. “Кирил и Методий” в Ботевград и размахвайки нож в едната ръка и дървена тояга в другата започнал да буйства, отправяйки закани за убийство към обитателите.
Оказало се, че Цигулката дошъл да се види с 16-годишно момиче, с което до скоро живеели заедно и което след раздялата им потърсило подслон и закрила при своите близки. Девойката разказала на полицейските служители, че системно е била малтретирана и дори принуждавана да проституира от 41-годишния мъж. След като не му позволили да я види, насилникът изгубил контрол и хвърлил ножа и дървото към стъписаните роднини, които с големи усилия успели да го изгонят от дома си.
След 24-часовото му задържане, с постановление на прокуратурата му е повдигнато обвинение по чл. 144, ал.3 от НК и мярката му за задържане е удължена до 72 часа.
Н.А., който едва преди няколко месеца излязъл от затвора, където излежал присъда за грабеж, е с богато криминално досие, многократно осъждан за кражби и грабежи.
В хода на разследването криминалистите установили, че задържаният е автор и на няколко кражби, извършени в началото на месеца. Оказало се, че рецидивистът добавил в актива си и кражба на авто СД- плеър, слънчеви очила и други дребни вещи, които задигнал от бензиностанция. От местен магазин отмъкнал хранителни продукти, а от свой съгражданин мобилен телефон.
Очаква се искане за налагане на постоянна мярка “задържане под стража”, съобщава пресцентърът на МВР.