Представително занятие по екология се състоя в градската библиотека „Иван Вазов”. В него взеха участие ученици от клубовете „Природолюбител” и „Моят екологичен свят” при ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”. Занятието бе посветен на Международния ден на Земята, който се отбелязва на 22 април. Кратка информация за най-големия нерелигиозен празник представи библиотекар Албен Сертева, която отговаря за детския отдел в библиотека. Учениците разказаха за инициативите, които се предвиждат по повод тазгодишното честване на празника в световен мащаб. Те също изразиха своята съпричастност към Деня на Земята чрез драматизация на авторски приказки за опазване на водата и планетата, която населяваме, с четене на побрана енциклопедична информация за Земята и с компютърни игри на екологична тематика.
В края на драматизациите учениците отправиха следните послания: „Твоята планета се нуждае от теб!”, „Земята плаче, от теб зависи да я утешиш!”, „Да съхраним нашия общ дом – нашето най-голямо богатство! Всички заедно!”.
Клубовете „Природолюбител и „Моят екологичен свят” са създадени по проект „Успех” по схема „Да направим училището привлекателна територия за младите хора” на ОП „Развитие на човешките ресурси". В първия клуб участват ученици от 5 и 6 клас, а в втория – от 9 клас. Техни ръководители са съответно учителките Теменужка Христова и Радка Гетова.
Гости на днешното представително занятие на двата клуба бяха Даниела Колева, директор на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”, Йотка Йотова - зам.-директор, настоящи и бивши учители и ученици на учебното заведение.