Таксиметровият шофьор, който беше задържан за изнасилване и побой остава в ареста. Това реши Софийският градски съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, предаде репортер на novini.bg.

По време на заседанието Ангел Николов се оплака, че нито е имал телефон, нито фонокарта, за да може да си наеме адвокат.
„Не съм виновен, не съм я изнасилил“, каза пред съда таксиджията, който има зад гърба си общо 4 присъди. Последната е от началото на тази година. На 4 януари Антел Николов е бил осъден условно за разпространение на наркотици.

Според прокурора по делото това е основание таксиджията да бъде оставен в ареста, тъй като има опасност да извърши ново престъпление. Според служебният защитник на Николов обаче жертвата и предполагаемият й насилник са се познавали отдавна. Преди изнасилването двамата са били в столично заведение, но нито един от персонала не е бил разпитан. Освен това в телефона на Николов има запазени СМС-и от жертвата, които доказват, че тя е познавала отдавна насилника си.

Според заключенията на медицинската експертиза обаче момичето има охлузвания по мишниците и бедрата, които доказват насилствен полов акт. Освен това рецепционистката на хотела Силвия Георгиева е свидетелствала, че е видяла Николов да нанася няколко удара лицето на момичето.