Учениците от 9 „в” клас при ПМГ „Акад. проф.д-р Асен Златаров” и техният класен ръководител Ценка Пеева посетиха днес Дом за деца, лишени от родителски грижи „Надежда” в Гурково. На всяко дете те поднесоха красиво опакована кутия с лакомства и играчки. Гимназистите останаха близо два часа в Дома, за да забавляват малчуганите. Срещата бе вълнуваща и за двете страни. За малките тя се превърна в истински празник. На раздяла каките и батковците им обещаха, че ще ги посетят отново в най-скоро време.
Девети „в” клас получи от ръководството на Дома свидетелство за направеното дарение. То възлиза на обща стойност 450 лева.
„За първи път учениците посещават Дома в Гурково. Идеята се роди спонтанно, преди Великденските празници. Хубаво е, че тя бе подкрепена от всички ученици. Родителите също много помогнаха за реализирането й, за което им благодаря”, каза Ценка Пеева и допълни, че това не е първата благотворителна проява на класа. „Често правим дарения и на децата във Видраре. Отделяме време за срещи и забавления с тях”, каза още учителката по немски език.