Скандалният видеозапис, според който се твърди, че се вижда как 4-ма полицаи от управлението в Сандански подхвърлят наркотик на 32-годишния Костадин Върсаминов, направен тайно от приятелката на нарочения за дилър мъж, е обект на дешифриране в Института по криминалистика на МВР - София, пише в. Струма

До няколко дни записът ще бъде върнат в ОД на МВР под формата на снимки за всяка секунда от неговата продължителност. Според криминалисти, гледали въпросния видеоклип, не се вижда ясно кой от полицаите какво държи и според тях няма подхвърляне на дрога. Въпрос на време е да стане ясно, че скандалът със санданските полицаи е режисиран, коментират ченгета.

Скандалът разтресе Областната дирекция в края на март, след като полицаите Васил Барутчиев, Венцислав Вангелов, Иван Илиев и Атанас Стражаков отишли на проверка в дома на занимаващия се с животновъдство Върсаминов по подозрение, че държи в дома си и в колата си наркотиците. Правят оглед на автомобила му, а приятелката на Костадин тайно снима как ченгето Васил Барутчиев слага плик с дрога под предната седалка на колата, а другите му колеги го намират. Този запис, както съобщи в. “Струма”, бе предаден в прокуратурата, която разпореди на ченгетата да извършат проверка по случая. Коментарите са, че полицаят Барутчиев е достатъчно едър, за да скрие цялата видимост, когато претърсва колата, и не би могъл да се свие и да пъхне плик под седалката.

В момента върви проверка, назначена от директора на ОД на МВР - Благоевград комисар Костов. Шефът на полицейската дирекция е категоричен, че докато не види резултата от експертизата, няма да коментира каквото и да било. Коментар отказва и началникът на ПУ на МВР в Сандански Чавдар Николов. В края на другата седмица случаят ще бъде изяснен, смятат криминалисти.