Христо Стоичков изрече силни думи в интервю за "Труд" относно българския футбол - неговото ръководство и съдиите. Камата нарече реферите „палячовци, облечени на мачовете в жълто, червено, черно".

„Характера си няма да променя. Аз благодарение на него каквото съм пожелал от важните неща в живота, съм го постигнал. Просто исках да си проверя нервната система. Да видя дали ще издържа да гледам и да мълча при толкова мърши около мен. Имам предвид онези палячовци, облечени на мачовете в жълто, червено, черно. Плюс някакви вратовръзкаджии с избелели костюми от времето на Георги Димитров. Хора, които вместо да следят дали се спазват правилата, гледат само каква дребна аванта да докопат".

„Номерът на Боби (бел. ред. Боби Михайлов) го изтрих от паметта на телефона си. Обадих му се само за да му кажа, че го изтривам. Нямам вече сили да си мълча при това слабо ръководство, некъдърни и нагли съдии и неподготвени делегати. Видях с очите си какви некомпетентни хора се изпращат уж да следят за спазването на правилата в българския футбол".

„За сто дни не казах пред медиите лоша дума за нито един съдия! Нито една! Но разбрах, че не са го заслужавали. Просто съм подал ръка на хора, с които, ако се здрависаш, после трябва да си преброиш колко пръста са ти изчезнали. Видях, че съдии и делегати живеят още в социализма. За две кюфтета и кебапче, две филии, една люта чушка и безплатно спане в мотел могат да продадат и душата си", споделя откровено Стоичков.