„Когато през пролетта в центъра на София се съберат бизнеси със свежи идеи, организации и любопитни журналисти, това са Зелени дни.”

Община Етрополе участва в Пролетния фестивал "Зелени дни 2012", който се проведе от 20 до 22 април 2012 год. в градинката пред Народния театър „Иван Вазов” – гр. София. Организатори на събитието са Българска асоциация за алтернативен туризъм и Спортно туристическа агенция ОДИСЕЯ-ИН, с подкрепата на Столична община и ОП „Туристическо обслужване”.
Община Етрополе участва съвместно с Тур Клуб Ремарк и се представи с множество двуезични рекламни брошури, които предизвикаха голям интерес. В рамките на изложението беше направена и презентация по проекта "Звън на пеещи камбани нашепва легенда стара за Христовия кръст" – Развитие на туристическите атракции в Община Етрополе, като предпоставка за развитие на регионални туристически продукти, към Министерство на регионалното развитие и благоустройство по ОПРР, Мярка 3.1-02.
Презентацията беше разделена на две основни части. Първата включваше информация за проекта, основните дейности и атракции. Във втората част беше представена еко-пътеката "Вилна зона Рибарица, Етрополе - Манастир "Света Троица".
Основната цел на проекта е развитието на конкурентоспособен туристически продукт, базиран на комплекс от културно-исторически атракции, като по този начин ще се привлекат значителен брой туристи.