За поредна година Красимир Живков – Областен управител на Софийска област, подкрепи педагози, участници в конкурса за извънкласни дейности, организиран от Международната фестивална програма на детското творчество  „Приятели на България”.
В приключилия  първи етап на надпреварата, който включва теоретична част, екип от ОУ “Васил Левски”, гр. Правец  получава специалната награда на Областния управител за цялостна, дългосрочна политика за развитие на разнообразни извънкласни дейности.  
Една от наградите на Министерство на образованието, младежта и науката също е присъдена на учител от Софийска област – Юлияна Геловска от ПГ „Велизар Пеев”, гр. Своге.
Конкурсът се провежда под патронажа на Министъра на образованието, младежта и науката за пета поредна година.
Практическата част ще се проведе от 15 до 18 юни в Албена. Организаторите очакват педагози от цяла България, работещи с млади таланти в направление „Изкуства” да обменят опит и да представят своите добри практики по време на форума. Награден фонд от 4 500 лв. очаква най-добре представилите се в категории „Музика”, „Танц” и „Театър”. Информация за събитието на www.festival-bg.com.
Ежегодно в срещата участват представители на Министерство на образованието, Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, които запознават преподавателите с актуални въпроси, касаещи извънкласните и извънучилищни дейности, съобщава пресцентърът на Областната администрация.