LG стана поредната компания, която предлага „облачни" екстри на своите клиенти. Производителят на потребителска електроника пусна услуга LG Cloud, която осигурява до 50 GB дисково пространство за потребителите на устройства с корейската марка.

Засега услугата е достъпна в САЩ и Южна Корея, а кацапитетът от 50 GB важи за първите шест месеца с условие за инсталиране на Android приложения. След изтичане на този период LG Cloud ще осигурява безплатно по 5 GB, съобщава компанията.

Притежателите на устройства от други производители също ще могат да ползват клауда на LG. За тях обаче компанията ще отпуска само по 2 GB безплатно дисково пространство.

Достъпът до LG Cloud ще става през смартфони и мобилни телефони, от РС и смарт телевизори. Потребителите ще могат да качват и съхраняват в облака видео файлове, музика, изображения и документи.

По непотвърдена официално информация, облачно хранилище подготвя и Samsung. Очаква се услугата S-Cloud да бъде обявена на 3 март в Лондон, заедно с премиерата на новия смартфон Galaxy S III.

Предполага се, че S-Cloud ще предложи над 5 GB дисково пространство в облака, без ограничение за типа на файловете. Потребителите ще имат достъп до услугата през смартфони, лаптопи, РС и таблети Samsung.