Съпругата на покойния бизнесмен Михаил Михов, по-известен като Мишо Бирата, е починала внезапно.

Вдовицата на Михов е починала в дома си в София, потвърждават близки на семейството. Синът на Ева Михова – Пламен, който е от първия й брак с бивш моряк, е научил скръбната вест днес сутринта, пише "Стандарт". Погребението на вдовицата на бизнесмена вероятно ще бъде в края на седмицата.

На този етап все още не са ясни причините за кончината на Ева Михова. По непотвърдена информация тя е починала в столична болница след операция на стомаха.

Михаил Михов издъхна в края на март месец 2011 г. в хотел "Правец Ризорт". Причина за смъртта му бе масивен инфаркт. Подозренията са, че точно преди да издъхне Михов е бил в хотелската си стая с непозната жена.

Около 69 имота, собственост на наследниците на покойния Михаил Михов – Мишо Бирата, чрез фирмата "Хотел Мениджмънт" бяха предложени на търг след смъртта му заради дългове към банка. Сред тях са бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка "Липник", хотел "Дунав" в Русе, както и търговският комплекс към него. Общата сума, на която са оценени всички имоти, е около 10 милиона лева.

Началната цена само на хотел "Дунав" е 6 132 238 лева, а на бившата резиденция на Тодор Живков - 688 654 лева, където са продават само сградите, тъй като земята е държавна собственост.