След жестокото нападение преди два месеца и след дълъг период на критично състояние самбистът Благой Иванов-Багата най-после започна да се възстановява. Заради двумесечното си залежаване и бъбречната инфекция, която претърпя, ММА боецът доста ще почака, докато се изправи на крака.

Според информация на „Всеки ден" спортистът все още не е в състояние да контролира мускулите си, а също така е загубил и над 30 килограма от теглото си. Припомняме ви, че докато бе поддържан в медикаментозна кома, Багата получи и тежка бъбречна инфекция, която също сериозно се отрази на организма му. Лекарите са категорични, че правят всичко по силите си, за да вдигнат спортиста на крака и поне засега усилията им са възнаградени. Въпреки че Багата все още не може да стане от болничното легло, той вече диша самостоятелно и показва признаци на подобрение.

Освен медикаментите, с които се опитват да го закрепят, медиците го помпат всеки ден и с протеини. По този начин лекарите се надяват той по-бързо да възвърне мускулите си.

За жалост дългият престой в болничното легло все още се отразява върху физическото състояние на боеца. Багата не е способен да контролира, нито мускулите, нито крайниците си и ще мине доста време преди да започне да се изправя спокойно.