Задържан е 33- годишен криминално проявен от Правец, в чийто автомобил криминалистите откриха 20 000 къса цигари без български бандерол.

В хода на проведената специализирана полицейска операция вчера около обяд служителите на реда спрели за проверка в с. Равнище лек автомобил “Пежо 605”, управляван от 33- годишния М.К. от Правец, за когото имали информация, че разпространява акцизни стоки без бандерол. Сигналът бил потвърден, когато в багажника на колата криминалистите открили 100 стека цигари, старателно подредени в кашони и подготвени за нелегална продажба. Последвало претърсване на жилището на М.К. в жк. Север, както и на жилищните сгради и стопанските постройки в с. Равнище, обитавани от майка му. Тютюневите изделия са иззети, а М.К., който е с четири регистрации за кражби и осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол, е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК.

Още 2180 къса контрабандни цигари иззеха служители на РУП- Сливница от търговски обект в центъра на с. Алдомировци. В хода на  спецакцията при проверка в обекта, стопанисван от С.Д./40г./, униформените се натъкнали на 109 кутии цигари от различни марки без български бандерол. Срещу управителката е образувано досъдебно производство, акцизните стоки са иззети.