Глобул обяви 0,3% ръст на приходите за първото тримесечие на 2012 г. спрямо същия период на миналата година. От компанията изтъкват ръста в приходите от услуги и продажби на мобилни телефони.
Към края на тримесечието общият брой на клиентите на Глобул достига почти 4,4 милиона, което е увеличение от 10,8% на годишна база, твърди операторът.
 
Приходите на Глобул за периода януари-март възлизат на 96,7 млн.евро, или с 0,3% повече на годишна база. Постъпленията от услуги са се увеличили с почти 1%, като спадът в корпоративния сегмент е изцяло компенсиран от по-добрите приходи от фиксирани услуги и услуги за мобилен пренос на данни.
Приходите пред данъци, такси, лихви и амортизации за първото тримесечие на годината намаляват с 9,7%, спрямо същия период на 2011 г., докато съотношението на приходите пред данъци, такси, лихви и амортизации като процент от общите приходи е с 3,8 процентни пункта по-ниско.
Клиентите на договор на Глобул са се увеличили с 15,5% до 2,7 милиона и към края на март 2012 г. представляват 61% от общия брой клиенти на компанията. Компанията отчита ръст в броя на клиентите на предплатени услуги с 4,2%.
През първите три месеца на годината, броят на абонатите на фиксираните услуги на Глобул възлиза на над 200 000. Операторът отчита сериозен ръст и при услугите за мобилен пренос на данни, където броят на абонатите е почти три пъти по-голям в сравнение със същия период през 2011 г.
Средното месечно потребление на клиентите на Глобул бележи ръст до 153 минути на месец или с близо 4% повече от същия период на миналата година, докато средният приход от един потребител е 13,60 лв. или с 8,8% по-малко от 2011 г.