След като миналата седмица Андрей от "Островът на изкушението", който е концесионерът на плажа в Резово имаше „близка среща" с граничните власти, които конфискуваха камион със скрап, събрана при почистването на плажната ивица, сега Едрев беше закопчан с белезници.

На 8 май около 18:00 ч. Гранична полиция-Царево спира Едрев за проверка. „Дойдоха двама от Гранична и ме попитаха дали в отпадъка от метален скраб, който е конфискуван, е имало стоманено въже. Казах им: „Да, имаше, в джипа ми е", Попитаха ме дали ще го дам с протокол за доброволно предаване, аз им казах, че първо искам документ за собственост и тогава ще го предам", разказа пред е-Burgas Андрей Едрев. „След 4-5 часа се върнаха вече два джипа и два екипа от гранична полиция и пак ми казаха, че ще се наложи да предам въжето, защото идвала група с протокол за претърсване и изземване, подписан от съдия", допълни концесионерът.

След около 30 мин. органите на реда идват и искат от него да отвори джипа и доброволно да предаде металното въже. Той обаче упорито отказва и обяснява, че джипът не е негов и без да говори със собственика, не може да позволи обиск. В този момент бунтарът се озовава с белезници, закопчани на гърба. След което автомобилът е претърсен, Едрев е откаран в РПУ-Царево. Там е държан 24 часа, като по думите му, не му е предоставена храна, но за сметка на това е пуснат два пъти до тоалетна. На 9 май около 17:45 ч. Едрев е освободен.

Оказало се, че въжето е веществено доказателство по прокурорска проверка. „Така ли се съхранява веществено доказателство? То си беше в боклука с купчината ръждясали метални отпадъци.", недоумява концесионерт. На въпрос защо все пак не го е предал на васлатите, след като го искат, Андрей обясни: „Заедно с останалия метал беше и това въже, него не го натоварих за скрап, защото беше грехота да го изхвърлям. С въжето мислех да тегля едни бетонни тетраподи, които препречват свободното течение на реката. Всъщност това пак е работа на държавата, ама то като няма държава, някой трябва да го свърши".