Петмесечно момиченце почина от глад в ромския квартал на Козлодуй в неделя.

За смъртта на детето съобщил в полицията лекар от козлодуйската болница "Св. Иван Рилски", където пеленачето е откарано към 21,14 часа същия ден в тежко състояние. Лекарите установили, че то е гладувало от дълго време. Въпреки усилията им, петмесечната Вероника Тодорова починала един час по-късно, казаха от полицията, цитирани от БТА.

Потресените полицаи разказаха, че екип на спешна медицинска помощ е извикан от собственика на кравефермата, в която живеело семейството с бебето. Родителите отсъствали. Те били открити от полицаите рано в понеделник да пият в местно заведение.


Пред журналисти собственикът на фермата Георги Георгиев разказа, че извикал лекарите, след като момиченцето плачело и пищяло в продължение на часове. Той потвърди, че майката и бащата работят при него. Той им разрешил да вземат колкото искат мляко за бебето и другите три деца на семейството, но майката не се грижела особено за тях. Дори петмесечната Вероника се сещала да храни от време на време.

Според хората от ромската махала жената била с леки психични отклонения. Тя и мъжът, с когото живеела на семейни начала, често оставяли четирите си деца сами. Козлодуйският отдел за закрила на детето е информиран за случая, допълват от ОДП. В РПУ-Козлодуй е започнато дознание.