Бившият вътрешен министър Михаил Миков и депутат от Коалиция за България заяви от парламентарната трибуна, че всички са разтревожени относно "Сливенгейт".

Миков съобщи, че по никакъв начин социалистите не възразяват да се осъждат престъпления за купуване на гласове. Той поясни обаче, че трябва ГЕРБ да има еднакъв аршин за всичко и припомни скандалните разговори между Ваньо Танов и министър - председателя. "Тогава какво направиха от ГЕРБ - завряха си главата в пясъка", каза Михаил Миков.

Левият депутат не пропусна и това, че първият осъден за купуване на гласове е бил от БСП, а после от ГЕРБ са го направили кметски наместник.

Според Миков, всичко около "Сливенгейт" е опит да се разбие авторитета на БСП. Той обаче бе категоричен, че нищо няма да се получи, защото БСП е преживяла много през годините.

"Никой няма да повярва на крокодилските ви сълзи", каза още Михаил Миков и добави, че ГЕРБ не може да бъде по никакъв начин морален съдник. и отново заяви позицията си, че правителството е съсипало България.