През последните два дни сме силно обезпокоени в ГЕРБ за случая в Сливен, който е позор за всеки един български парламентарист, и от който трябва да се срамуват всички, които са части от него, заяви от парламентарната трибуна Искра Фидосова от ГЕРБ.

Според нея, скандалите трябва да се разследват и да се проверят. По думите й, дори трябва да се занимава с този въпрос и българският парламент, за да няма подобни случаи.

Фидосова цитира някои от водещите заглавия в медиите за "Сливенгейт". Тя заяви, че се срамува от това, че се петни страната и  припомни на всички депутати, че те са избрани от хората и затова са в парламента.

Тя попита какво ще се обяснява сега пред ОССЕ, пред ПАСЕ и пред Европейската комисия след този скандал.

Искра Фидосова се обърна към всички народни представители от "Коалиция за България": "Призовавам ви - не купувайте гласове на балотажа в неделя в община Съединение, където и вие имате представител.

"ПГ на ГЕРБ ще входира в деловодството на НС проект на решение за създаване на временна комисия по случая със "Сливенгейт", каза още Фидосова.

Тя заяви от парламентарната трибуна, че никога в ГЕРБ на никой не му е хрумвало да се купуват гласове на избори и никога няма да стане това, защото всички в парламента трябва да са пример за гражданите в страната.