LG въвежда P-серия облачни монитори, които са едновременно и тънки клиенти, базирани на платформа за виртуализация VMware и с възможност за свързване в мрежа.

Мониторите получават захранване и данни чрез Ethernet с технология Cisco UPoE (Universal Power Over Ethernet). Резултатът е централно управление на ресурсите, по-добра сигурност на системата и намаляване на разходите.



Облачните монитори са привлекателна опция при създаване на работно място от ново поколение. "P-серията съчетава мрежови облачен монитор с LED панел. Тази комбинация предлага нови възможности по отношение на ефективността на работното място", коментират от LG.

Технологията за нулеви клиенти на LG позволява използване на по-малко сървъри и така намалява необходимия хардуер за поддръжка на цялата ИТ инфраструктура на организацията. Преди всичко софтуерът се управлява централно, което позволява потокът от данни да бъде по-лесно следен и блокиран, ако се наложи. Това осигурява по-добра защита от хакерски атаки, вируси и друг зловреден софтуер.

Всеки модел от серията облачни монитори се нуждае само от мрежови кабел (LAN), клавиатура и мишка, за да се превърне в напълно функционален компютър. Тънките клиенти не се нуждаят от процесор, памет или хард диск. Служителите не трябва да инсталират операционна система или друг софтуер, което намалява времето за поддръжка и разходите, свързани с мониторите като цяло.

P-серията на LG съчетава LED монитор и тънък клиент     

P-серията използва платформа на VMware, която следи за интеграцията им към сървъра. VMware е автоматизирана виртуална инфраструктура, която управлява мрежата и подобрява нейната ефективност, като така помага на фирмите да намалят разходите си.

Тъй като платформата е автоматизирана, осигуряването на ИТ услуги за всяка работна станция става по-бързо, а спазването на корпоративните правила е гарантирано. Също така, софтуерът определя кога да се извърши бекъп на информацията и ъпдейт на системата без това да прекъсва работата на потребителя.

Технологията UPоE на Cisco пък се отличава с минимално потребление на енергия. Тя захранва с електричество облачните монитори директно чрез мрежовия кабел. Благодарение на програмата EnergyWise, UPoE може да следи консумацията на електроенергия и да се настрои към по-голяма енергийна ефективност в реално време.

UPоE премахва също така нуждата от кабели и разклонители, за да могат служителите да използват по-рационално работното си пространство.

Мониторите от P-серията на LG са снабдени със светодиодно задно осветяване (LED) и ще се предлагат с големина на екрана от 19 инча (N1910LZ) и 22 инча с технология UPоE (N2210WZ). Цените все още не са обявени от производителя.