Наскоро Дарина Павлова пусна свое предаване - "Сънувайки Италия", което се завъртя по канала на Силвио Берлускони "Рете 4". Досега не е регистрирана нито една критика по италианските медии относно шоуто.

Телевизионният формат, измислен преди повече от година от Дарина, явно допада и на медиите, и на публиката с формулата си.  От една страна, предаването е като любовно обяснение към Италия на емигрантите й в Америка, от друга - разказва за различни американски градове през очите на италианец, намерил късмета си и успех там, пише "24 часа".

За много италиански медии, сред които седмичника "Панорама" и всекидневника "Кориере дела сера", историите, разказани в шоуто на българката, са истинско откритие.  Въпреки че са постигнали успех и известност в Америка, много от героите досега са били непознати на Апенините.

Очаква се успешният скок в италианското медийно пространство на Дарина Павлова да бъде отпразнуван в Рим успоредно с предстоящия й рожден ден, който е на 30 май. Целият екип от предаването на българката плюс известни личности от италианските медии, политика и шоубизнес са сред поканените на мегапартито на Дарина.

Силвио Берлускони, който отиде да изгледа лично в римския дом на българката първата серия от "Сънувайки Италия", е очакван гост за мегапартито, както и брат му Паоло и доверените му адвокати Николо Гедини и Кристина Росело. Сред поканените са и шефът на "Милан" Адриано Галиани, както и повечето от шефовете на медийните издания на Берлускони.