Впрочем, класовете в СОУ “Христо Ясенов” Етрополе са три – ХІІ-а с класен ръководител Йорданка Благова, ХІІ-б с класен ръководител Людмила Пешева и ХІІ-в с класен ръководител Маргарита Хлебарова.
Тържеството по случай изпращането на тези класове и днешният 24 май уважиха Венета Гергова - заместник-кмет на Община Етрополе и Росица Христова -  заместник -кмет на общината.
Дали заради многото нови неща, включени тази година в ритуала, или заради друго, но раздялата на учениците с тяхното училище беше някак си по-особена.
Започнаха със “смяната на караула” пред знамето. Досегашните, вече бивши ученици, го предадоха на своите наследници.
После бяха поздравленията от директора на училище Светла Вълова, от заместник-кмета Венета Гергова, от ученици от отиващите  си дванадесетокласници и тези от единадесетите класове.
Своеобразен израз на обичта между класовете и раздялата с по-големите беше изразена с танцовото изпълнение от танцовия състав на гимназията.
Подаръци за абитуриентите от следващите кандидати за това звание, “хороскоп” на двадесетокласниците и призовете за “Най-“ подгряваха до края празненството.
Преди Светла Вълова да удари последния звънец за випуск 2011/2012, за тях имаше още една изненада. Единадесетокласниците им подариха за всеки клас по една огромна торта: вероятно да им е сладък началния момент от встъпването им в живота. 
И след като изпратиха знамето, тържеството завърши, за да продължи половин час по-късно на централния площад в града.