Сигнал за възникнал пътен инцидент с пострадали в близост до кв. „Мътница" е подаден тази сутрин в 6.57ч. на спешен телефон 112.

На място незабавно са изпратени авто-патрулни екипи, както и аварийно-спасителен екип към Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" - Шумен.

На място е установено, че водачът на лек автомобил „Форд Фиеста" с шуменска регистрация се е блъснал в крайпътно дърво. Шофьорът Г.А./ 36г./ от Нови пазар е починал на място, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В автомобила е пътувал и Ю.А./82г./. Мъжът е откаран с екип на Спешна помощ в МБАЛ - Шумен. При първоначалния преглед е установено, че е контактен и няма външни наранявания.

Водачът е пътувал от Шумен към Мътница. По първоначални данни е загубил управление над автомобила. Напуснал е пътното платно, движил се е вляво по посоката на движение, влязъл е в сервитутната част на пътя, 60 метра след това се е ударил в крайпътно дърво. Ще му бъде взета кръвна проба за наличие на алкохол. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.