Във всички помещения на ЦДГ „Слънце” са монтирани нови енергоспестяващи светодиодни осветителни тела. Те са дарени от „Инкотекс системс” ЕООД. „Поводът е предстоящият Международен ден на детето”, обяви Пламен Дочев - вицепрезидент на фирмата, която развива производствена дейност в Ботевград. Той и екипът му гостуваха днес в ЦДГ „Слънце”, за да пожелаят на малчуганите да растат весели и здрави. От своя страна децата благодариха за дарението с музикална програма.
Успех на фирмата пожела и директорът на детското заведение Ташка Дикова.
Кметът Георги Георгиев, неговите заместници и секретарят на общината също дойдоха, за да изразят своята благодарност към ръководството на „Инкотекс системс” ЕООД. „Първата причина, за да дойдем тук, са децата – най-голямото богатство на Ботевградска община. Втората е да засвидетелстваме уважение към дарителския жест, защото в тези трудни години не са много дарителите", каза Георги Георгиев.
Градоначалникът покани ЦДГ „Слънце” да се включи в детския празник, който ще се проведе на 1 юни в центъра на града. Той каза, че общината е осигурила торти за всички детски заведения.