В обявения от организаторите час започна тази вечер поредният, като учебна година, заключителен концерт-продукция на Обединената школа по изкуствата към Народно читалище “Тодор Пеев-1871” в Етрополе.
Децата от школата по пияно и от тамбурашката школа с ръководител Ц.Андреева и тези при Кирил Лихарев показаха наученото пред своите родители.
Най-много бяха изпълненията на пиано, като имаше между тях и такива на 4 ръце.
Слушайки изпълненията, в съзнанието неволно възниква образът на Рада Госпожина от “Под игото” с годишният изпит на нейните възпитаници.
И още нещо, в читалището се развива богата дейност в почти всички направления от духовния свят на младите хора на Етрополе-литературно творчество, песенно и танцово изкуство, изпълнители на музикални инструманти. Може и да сме малък град, но мнозина от първородните ни таланти могат да съперничат на много по-големи градове.
Това се потвърди и тази вечер.
С благодарствени думи на удовлетворения за положения през годината труд към участниците и техните ръководители се обърна секретарят на читалището Румен Петров. Заместник-кметът Росица Христова им поднесе от името на кмета инж. Богомил Георгиев и председателя на Общинския съвет Христо Андреев красива кошница с цветя.