Скандал в парламента след декларация на ДПС.

Лютви Местан прочете декларация от парламентарната трибуна във връзка с някои предложения за смяна на имената на някои области, квартали, които са от векове назад. Думите на зам. - председателя на ДПС предизвика гнева на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Той излезе на парламентарната трибуна с оправданието, че иска процедура и нападна хората на Доган.

Сидеров се обърна и към министъра на културата Вежди Рашидов, който е в пленарната зала във връзка с участието му в парламентарния контрол и заяви, че той първо трябва да се научи да говори на български език и после да казва, че е министър на културата. Обидите на атакиста, естествено, разстроиха Рашидов и той обърка първия си отговор.

Острите думи на Волен Сидеров обаче разгневиха както зам. - председателя на парламента, така и ДПС. Към лидера на "Атака" веднага бе отправена критика, че той води противоречива политика, защото само преди минути е прочел декларация срещу антибългарското отношение в Македония и е призовал македонците за толерантност към всички, които се определят българи.