Легендарния български актьор Георги Калоянчев окончателно се оттегли от сцената. Артистът обяви, че повече няма да играе заради сериозен проблем с краката. Синът на Калоянчев Ивайло сподели с близките си, че заради здравословните си грижи, баща му повече няма да се изявява в киното или театъра.

През последните месеци Калата е изключително чувствителен на тази тема. Болките в краката, които измъчват актьора не са от скоро. Но не толкова оттеглянето от сцената, колкото фактът, че вече не може да радва любимата си публика измъчва актьора. Последната изява на Калоянчев беше преди няколко месеца в „Столичани в повече". Тогава Калата отново си партнира с дългогодишната си сценична половинка Стоянка Мутафова.

Близките на Георги Калоянчев разкриват, че въпреки здравословните си проблеми, артистът се опитва да гледа оптимистично на нещата. И вместо непрекъснато да изисква от семейството си внимание и грижи, предпочита да прекарва деня си спокойно, гледайки телевизия.

Но дори и вече да не е на сцената Калата си остава дълбоко свързан с нея. И се проявява като изключителен критик дори и спрямо актьорските изяви на децата си. Синът му Ивайло Калоянчев споделя, че съвсем наскоро баща му го похвалил за превъплъщението му в „Г-н Балкански". Не е тайна, че 87-годишния актьор е изключително лаконичен в похвалите си и трудно одобрява някого.