Още един наркодилър е задържан в хода на продължаващата в региона специализирана полицейска операция по линия "наркотици". При извършено претърсване и изземване в жилище и помощни помещения в Лясковец, ползвани от 16-годишно момче, известно на полицията, са намерени и иззети седем топчета /около 4 грама/ сух канабис, мелничка и електронна везна.

Разследването е установило по категоричен начин, че момчето се занимава с разпространие на наркотични вещества на територията на Лясковец. Срещу него е образувано досъдебно производство. Работата по документиране цялостната му престъпна дейност продължава.

Марихуана пък намериха служители на РУП - Свищов при проверка на лек автомобил. Вчера около 15,30 ч. в крайдунавския град полицейските служители спрели за проверка лек автомобил "Пежо 306", управляван от 44-годишен мъж от същия град. При последваща проверка на пътника Б. Д. (20 г.) е открито черно полиетиленово пликче с около 5 грама марихуана. 20-годишният свищовлия е задържан за 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за притежание на наркотични вещества.

В хода на специализирана полицейска операция тази седмица криминалисти и антимафиоти от В. Търново задържаха 7 души. При проверки, извършени в жилища и автомобили на територията на Свищов, Г. Оряховица и Стражица бяха намерени и иззети канабис, метаамфетамин, амфетамин и елекстронни везни. В резултат на действията на полицейските служители бяха образувани 7 полицейски производства, а петима души бяха привлечени в качеството на обвиняеми по тях.