Само преди пет месеца 32-годишният А.М. излязъл от затвора, където изтърпял ефективна присъда за убийство

Тази сутрин около 3.10 часа гражданин позвънил в полицията и съобщил, че минути преди това момиче в безпомощно състояние е настанено в спешния медицински център. Пристигналите там криминалисти установили самоличността, както и че 19-годишната е регистрирана в полицията за проституция. По данни на лекарите жертвата е бита и вероятно душена. Светкавично започнали оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя, били разпитани и неволни свидетели на престъплението. Те насочили разследващите с точно описание на 32-годишния А.М. от с. Радотина Справка в регистрите показала, че той многократно е регистриран в полицията за грабежи и притежание на наркотици, осъждан за убийство. Рецидивистът бил на свобода едва от пет месеца. В хода на разследването станало ясно, че жертвата, заедно със свой приятел, залагала в игрална зала в центъра на града. Там пробвал късмета си и А.М., който проявил интерес към дамата и й предложил 30 лева за услугите. Скоро двамата напуснали залата и отишли в необитаема постройка наблизо. След около 20 минути приятелят й започнал да я търси, чул я да го вика и когато видял състоянието й, на ръце я отнесъл в болницата. Така криминалистите тръгнали по следите на А.М. Като начало той се укрил в мотел в родното си село, но когато разбрал, че полицията е по петите му, прескочил оградата и бягайки през полето потърсил убежище в с. Рашково. След няколкочасово упорито преследване той е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура. В момента текат процесуално-следствени действия, работата по разследването продължава, съобщава официално пресцентърът на МВР.

Както ви информирахме по-рано днес, извършителят на престъплението се казва Атанас Георгиев. Син е на бизнесмена Георги Митев – Джорджо – собственик на мотел в Радотина.
Атанас Георгиев е излязъл от затвора, където излежавал присъда за убийство.
Потърпевшата е от Ботевград. Нейното име е Спаска Ангелова. Към 03.30 часа през изминалата нощ младата жена е била транспортирана с черепно-мозъчна травма в болница „Света Анна” в София. Настанена е в отделението по неврология, научи наш репортер.