Второкурсничката по голф мениджмънт от университета в Бирмингам Джейд Лукас ще остане в Pravets Golf, Spa & Casino Resort четири месеца. Тя ще помага на Уилям Дау - Директор Голф Инструкции, при провеждане на голф обучение, а също така ще асистира на Алън Рогът - Голф директорът в Правец, при провеждане на Европейски УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти, който ще се проведе за пореден път тази година от 16-ти до 20-ти септември.

Джейд споделя: ”Вярвам, че посещението ми в България ще бъде един невероятен опит за мен и съм изключително щастлива, че ми се дава тази възможност. Това, което най-много ме интригува е фактът, че ще бъда ангажирана в организацията на Европейски УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти и съм убедена, че престоят ми в Правец ще бъде изключително ползотворен.”   

Стажантската програма на университета в Бирмингам работи съвместно с Професионалната Голф Асоциация. Целта й е да се даде възможност на обучаващите се да усъвършенстват своите умения, което ще им помогне в по-нататъшното им развитие в Голф Управлението. Всяка година се отпускат само 25 места, като изискванията са високи – студентите трябва да притежават отлично ниво А с хендикап за мъжете 4, а за жените 6. Курсът на обучение покрива Бизнес Управление, Организиране на събития, Тренировъчно обучение, Спортни науки, Теория на анализ на суинга и се провежда съвместно от ПГА и Университета в Бирмингам. Работната практика за студентите е задължителна по време на лятната им ваканция.