Арт-ателие при ОУ „Н.Й.Вапцаров” откри днес втора представителна изложба в Исторически музей – Ботевград. Тя е организирана в рамките на проект „Успех” по схема „Да направим училището привлекателна територия за младите хора” на ОП „Развитие на човешките ресурси”.
„Със своите произведения учениците изразяват идеите си, емоционалното и естетическо възприемане на света, който ги заобикаля. Така успяхме да постигнем целите, които си бяхме поставили: развитие на рационалното мислене чрез упражнения за развиване и обогатяване на зрителното възприятие, представи и въображение на учениците; задълбочаване знанията и способностите за адаптация и критично отношение на учениците към съществуващите визуални средства за информация и комуникация; експериментиране с материали и техники; запознаване с възможностите на разнообразни изобразителни дейности – рисуване, живопис, моделиране, апликиране, отпечатване, конструиране и други”, каза на откриването на изложбата Веска Петкова, учителка по изобразително изкуство и ръководител на Арт-ателието при учебното заведение.
Тя съобщи, че изложените детски творби – рисунки, кукли с народни носии, писани яйца, оцветени фигурални композиции, картички, пана и други, са създадени през периода април – юни 2012 година и са посветени на културни и религиозни празници.
Веска Петкова благодари на Историческия музей, че за втори път е домакин на представителна изява на учениците от Арт-ателието.
Участниците в изложбата бяха поздравени и от зам.-директора на учебното заведение Славейка Калфова. Тя връчи грамоти и награди на победителите във вътрешноучилищния конкурс „Децата и цветята – радостта на Земята”, организиран по повод Международния ден на детето. На първо, второ и трето място са класирани съответно Владимир Василев, Василена Пеева и Ванеса Георгиева. Грамоти за достойно представяне получиха всички останали ученици от Арт-ателието.