Лекар от детска хирургия на "Пирогов" опита да помогне тайно на прострелян бандит.
Това съобщиха от полицията, цитирани от в. "Стандарт". Колега на 32-годишния д-р Атанас Кацаров го видял да превързва странен мъж в кабинета си в извън работно време в събота. Лекарят се усъмнил и веднага повикал дежурния оперативен работник към МВР в "Пирогов", който пък се обадил на колегите си.
Криминалистите сгащили в кабинета на Кацаров ранения Валентин Янев - Бореца, на 34 г. Той бил прострелян в лявата ръка и левия крак. Като видял влизащите униформени, Янев се нахвърлил върху тях с псувни. Обяснил им, че не е тяхна работа как и кой го е ранил.
Вестник "24 часа" пише, че лекарят вкарат пациента си в детска противошокова зала и започнал да пуска изследвания на 33-годишния мъж, което озадачило дежурните в рентгена.
Бореца е лежал в кремиковския затвор. Регистриран е в полицията за грабежи и кражби на коли. В момента е под полицейска охрана в "Пирогов" и ще бъде съден за хулиганство.
Д-р Кацаров е задържан за 72 часа и ще бъде обвинен, "че е извършил действие, свързано със службата му, но в момент, в който не я заема", обясниха прокурори. Ако бъде признат за виновен, докторът може да получи 1 година затвор или пробация, пише вестникът.