Нови нарушения в Пирогов бяха разкрити от д-р Бойко Тошев. Той работи от 27 години в болницата, но през май е освободен като началник на първа травматология с обяснението, че така е наредила министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Той използва ефира на БТВ да попита дали това отговаря на истината.

Лекарят разкри и шокиращи данни, че в Пирогов е бил укрит престъпник по време, когато е трябвало да се яви в съда. Кой обаче е тайнственият престъпник Бойко Тошев отказа да съобщи. Бандитът е бил приет в Пирогов без да знае шефа на екипа, началника на отделението, началника на клиниката и дори е бил пуснат в подготовка за операция от една от секретарките. След това лекарите са били привиквани и са карани да подписват документи, които да докажат, че състоянието на „пациента“ налага хоспитализация.
Върху дистрибутори на метали импланти, също е оказван натиск от шефа на секцията д-р Кастелов. По думите на Тошев той е искал да бъдат завишени цените на някои изделия като се е оправдавал, че го прави със знанието на директора на Пирогов.

В продължение на години директорът на Пирогов проф. Раденоввски ми оказваше натиск, за да извършвам документна измама, казва Тошев и цитира данни, според които лекари, които не са стъпвали в операционна в продължение на месеци получават пари за извършени хирургически манипулации. Допълнително източване на парите идвали и по една от пътеките за рехабилитация, разкри травматологът.

Един път в годината един човек ползва безплатно 7 дни за рехабилитация. Рехабилитационната пътека обаче се оказва крайно неизгодна за Пирогов. За седем дни касата изплаща 300 лв. Пирогов обаче е спешен център, което означава, че се харчат по 100 лв на ден или близо 700 лв за периода на пътеката. Въпреки това от Пирогов са продължили да я използват.