Общината премахва заведението „При автобуса”, което се намира в градинката при бившия нафтопункт. Мотивът в констативния протокол, съставен на 20 юни, е, че обектът без правно основание е разположен върху общинска земя. В срок от 7 дни заведението трябва да бъде премахнато от лицето, което го стопанисва, се посочва още в протокола.
„Стопанисвам обекта от 22 години. Действително в момента нямам договор с общината, но си плащам редовно наема и внасям патентен данък”, каза пред наш репортер Георги Патев. Той заяви, че още днес ще внесе молба за преподписване на договор за наем, но не вярва, че тя ще бъде удовлетворена.
„Водих разговор с кмета на града, но според него в заведението идват пияници и наркомани, които извършват вандалски прояви в близкото детско заведение. Не съм съгласен с тези думи. Всички знаят кои са авторите на последния вандалски акт в яслата. Категорично заявявам, че те не са сред клиентите на заведението. Случвало се е да предотвратявам набези в детската ясла, а не да ставам причина за тях”, допълни Георги Патев.
Междувременно редовни клиенти на заведението са инициирали подписка, чрез която ще настояват то да остане в градинката. Към момента събраните подписи надхвърлят 130.