"Мистър България 2003" Мирослав Йончев и две хубавици от неговата модна агенция My Agency вече са арестанти. Те бяха закопчани от антимафиотите като част от мрежа за елитни проститутки, която е работела за Антон Петров-Хамстера. Същият е подсъдим по делото "Октопода" като дясна ръка на Алексей Петров.

Антон Петров-Хамстера влезе за трети път в последните 3 месеца зад решетките. Този път той ще бъде обвинен за трафик на жени в Белгия, съобщиха от ГДБОП.

На летище София са задържани две дами от модната агенция My agency и техен придружител мъж. Те трябвало да пътуват за Брюксел с нискотарифна компания. В тях са намерени 3 лаптопа, 3 сим карти на български и 3 на белгийски мобилен оператор, както и договори за наем на помещения в чужбина. Двете жени трябвало да отворят нов бардак заедно с техния "контрольор", който ги следвал по петите.

Тримата разказали, че жените заработват като проститутки, а тарифата им била по 300 евро на час. След разпита им антимафиотите сложили белезници на шефа на My agency Мирослав Йончев.

29-годишният Йончев е носител на титлата "Мистър България 2003" и републикански шампион по фитнес, завършил е политически мениджмънт в Софийския университет, а преди това Първа английска гимназия в столицата. От две години живее в модната столица на Европа - Милано. Наскоро е бил нает за модел от една от най-известните модни агенции в света Urban. Договорът му бил предплатен за 2 години, а
Йончев получил личен автомобил и апартамент в Милано. Мениджър на Йончев в Италия е Деси Мандели.

От доста време обаче My agency се държи под око от спецполицаите. Твърди се, че агенцията е част от добре организирана мрежа за износ на проститутки в Амстердам, Брюксел и Париж.

Освен собствената си агенция, в която личат имената на плеймейтката Златка Димитрова и бившата сървайвърка Силвия Радулова, Йончев има и други интереси. Той е съуправител в спортния клуб по бойно самбо заедно с т. нар. Близнаци. Росен и Румен Димитрови, известни с победите в ММА боевете.