Медсестра от Окръжна болница се е самоубила вчера по обяд в къщата си в село Брестовица, научи Дарик. Днес сутринта пък 81-годишен болен скочи от 10-ия етаж на лечебното заведение.

44-годишната Биляна Кляшева е сложила край на живота си, като си е вкарала венозно голямо количество лекарство. Нейни роднини я намерили мъртва около 11, 30 часа в сряда.

По неофициална информация медсестрата е имала конфликт със съпруга си. Той е разпитан вече от полицията и е признал за търканията, но бил потресен - не очаквал, че жена му ще предприеме такава крачка. Двамата имат едно дете.

Жителите на Брестовица са в шок от случилото се. Биляна е дъщеря на докторка, която дълги години е лекувала местните. Колегите на Кляшева в МБАЛ „Пловдив" също са разстроени.

„От 10-15 години работи при нас, в ОАРИЛ. Тя беше една от най-добрите сестри. Скоро не съм я виждал, преди няколко месеца се засякохме, тогава се оплака единствено от дисковата си херния", каза управителят на МБАЛ „Пловдив" д-р Аргир Аргиров.

Името на болницата се споменава днес и във връзка с трети смъртен случай - 58-годишен мъж от село Ахматово е издъхнал около 9 часа сутринта в ТЕЛК. Лекарската комисия се води към МБАЛ „Пловдив". Човекът дошъл заедно с жена си да се освидетелства, оплакал се, че му е лошо и паднал на земята. Починал на място.