Нападението е извършено в кабинета на Янчо Агов около 22.15 часа снощи.  Млад мъж с маска на лицето насочил към него пистолет и поискал да му даде всички договори на строителната фирма. Въпреки че Янчо Агов оказал съпротива, нападателят успял да го просне на пода и да го завърже.  Той обаче не намерил договори в кабинета на изпълнителния директор и тогава пребъркал портфейла му. В него имало 120 лева, нападателят взел само тях. След като си заминал Янчо Агов успял да се отвърже и да се обади на телефон 112.
Ето какво разказа Янчо Агов пред наш репортер: “ Обикновено аз съм в офиса до 22-23 часа вечер, тъй като работниците ни, които строят магистрала “Струма”, се връщат по това време. Някои от тях минават през фирмата, за да споделят въпроси относно  работата ни. Вратата на кабинета ми винаги е отворена, хората влизат направо. Снощи аз въобще не съм чул никакво подозрително движение.  Гледах документи на бюрото си, когато изведнъж видях на метър от мен млад, здрав мъж, с маска на лицето и насочен към мен пистолет. Каза ми ”Стой, не мърдай. Давай всички договори”. Аз му казах, че при мен договори няма, всичко е в София. За части от секундата реших да окажа съпротива, но нападателят се оказа по-силен от мен. Успя да ме събори на земята и да ме върже.  Започна да рови из документите ми, но се разочарова, че не откри никакви договори. Попитаме ме дали се казвам Янев и затова ми поиска личната карта.. После им каза, че трябва да ме снима, тъй като трябвало да докаже, че е изпълнил задача си. Пребърка джобовете ми и намери портфейла. В него имах 120 лева. Взел е само тях, личната ми карта е оставил. После ме предупреди да не мърдам, че навън има друг, който ще дойде след малко при мен и си замина. Аз изчаках няколко минути и се отвързах сам. Тогава се обадих на полицията, които дойдоха веднага. Кучетата успяха да надушат следи, които обаче се изгубиха на пътя до фирмата. Явно там го е чакала кола.”.
Полицията работи по няколко версии. Една от тях е  сплашване от страна на конкуренцията.
В момента фирма “Пътстрой 92” работи на магистрала “Струма”, на регионалното депо в Ботевград, пътя Равнище-Видраре и Видраре-Калугерово. Имат и договори за други райони на страната.
Янчо Агов заяви, че във фирмата няма каса и не се изплащат пари в брой. Заплатите на 120-те работници се превеждат по банков път.
“Не изключвам също и вероятността нападателят да е психично болен или дрогиран “ – заяви Янчо Агов.