Във връзка с високите температури, от 16.00 се забранява движението на товарни автомобили над 20 т на територията на цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
По време на действие на забраната, тежкотоварните автомобили над 20 т да изчакват извън пътното платно, без да пречат на движението на определените паркинги. Забраната не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.
През нощта ще започне промяна на времето. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН. Около полунощ в Дунавската равнина от запад ще започне да нахлува новата въздушна маса, която до до края на предстоящото денонощие ще обхване цялата страна. 
Проявите на атмосферния фронт ще са с усилване на вятъра и понижение на температурите главно в западната част от страната; в останалата все още ще остане горещо. 
След обяд и през нощта над източните райони ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Но над Западна България още утре облачността бързо ще намалее до слънчево. Температурите към 14 ч. ще са от около 30° в северозападната част от страната до към 36-38° в източните райони.
И по Черноморието ще настъпи временно увеличение на облачността, ще превали едва през нощта. Вятърът през по-голямата част от деня ще бъде от югоизток, умерен. Ще остане горещо с максимални температури 33°-35°. Вълнението през деня ще е слабо 2-3 бала, с тенденция на усилване през нощта. Температурата на морската вода е 25°-27°.
Над планините ще има временно увеличение на облачността, след пладне над Централна и Източна Стара планина, както и в Родопската област на места ще прегърми и превали. Вятърът по билата ще е умерен и силен от северозапад. На 1200 м. н. в след обяд в западната част от страната ще стане около 23°, на 2000 м около 14°.
Във вторник хладният въздух ще обхване цялата страна. Ще е предимно слънчево. По-значителна облачност ще има преди преди пладне над източните, а след пладне - над планинските райони. На отделни места е възможно краткотрайно да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад и север. Максимални температури между 26 и 31°. В сряда и четвъртък ще е слънчево, вятърът ще отслабне. В сряда температурите ще останат без промяна, в четвъртък - с градус-два по-високи.