Тази сутрин на брифинг в Общинска администрация част от отбора на младите командоси от Етрополе, заедно с техния ръководител инж. Васил Христов, представиха завоюваните трофеи от републиканското състезание по приложен многобой в гр. Черноморец.
Разказва инж. Васил Христов: 
От 9 до 19 юли т.г. в гр. Черноморец се организира за пета година републикански лагер на отборите по приложен многобой “Млад командос”. Освен от Етрополе, имаше отбори от София, Пловдив, Бургас, Ямбол, Стара Загора,Чирпан, Етрополе, Ботевград, Черноморец и други. Изобщо от цялата страна. Провежда се под егидата на Алианс “Български командоси”.
Тази година републиканското първенство се проведе на 18.07. в чест на рождения ден на Апостола на свободата - Васил Левски. Добавена бе и нова дисциплина - лъвски скок.
От Етрополе участвахме с 30 деца, от които 15 бяха начинаещите “вълчета” и “пчелички”, както ги наричаме, и 15 младши инструктури.
По време на тренировъчните занимания в лагера, излъчихме 6 човека, които да се състезават на републиканското първенство за Етрополе.
За това състезание отборът ни се готвеше през цялата година и достигнахме едно много сериозно ниво на подготовка.
Републиканската надпревара, в която участвахме, се нарича “летен отбранителен многобой” със следните дисциплини: плуване щафета 4 х 50 метра свободен стил /основна дисциплина/, движение по азимут-ориентиране със 7 “колена”, стрелба с пушка и олимпийски лък, хвърляне на граната в цел, забиване шурикен, скоростно пълнене на пълнител за АК и лъвски скок.
Нашият отбор завоюва ІІ място по плуване, ІІ място по ориентиране, стрелба с пушка – І място, стрелба с лък – І, скоростно пълнене на пълнител за АК – І, хвърляне на граната в цел – І място.
Най-много допринесоха за победата капитанът на отбора Мая Маринова - фаворитка в стрелбата с пушка и лък, Янислав Василев стрелба с лък и пълнене на пълнител, Николай Петков - плуване и забиване на шурикен, Борислава Василева - плуване, Полина Павлова - хвърляне на граната и Николай Цветков - стрелба с пушка и лъвски скок.
При пълненето на пълнител Янис постави нов републикански рекорд от 13 секунди. Мая, която е капитан на отбора, извоюва първото място при стрелбата с пушка. Боби срази всички дами в плуването. Щафетата беше смесена от момчета и момичета, но тя се оказа най-подготвена сред момичетата. Поли беше най-добрата при хвърляне на граната в цел.
Това са индивидуалните постижения на участниците ни, а сумарно Етрополе се класира на първо място, пред отбора на София и на Ботевград.
В лагера участва и най-младият отряд <Млад командос> на Етрополе -
вълчетата и пчеличките. Те също премериха сили по време на
лагера. Най-добре се представиха Цветилена Овчарова, Марин
Николов, Николай Димитров, Жени Живкова, Силвия Иванова, Биляна
Савова, Виолета Василева, Константин Цанов.
След представянето на отбора и на постиженията, инж. Христов прочете поздравителния адрес от името на Алаинса на българските командоси, изпратен до кмета на Община Етрополе и общинското ръководство.