На 2 август (четвъртък) в Ботевград ще се проведе кампания за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костна плътност. Кампанията се организира със съдействието на Община Ботевград и РЗИ – София област.
Кампаниите “Познавате ли риска си от остеопороза” се провеждат съвместно с Министерство на здравеопазването и РЗИ - София област, като се осъществяват с апаратура, осигурена за целите на провеждането на скрининг за ранно установяване на риска от остеопороза.
Инициативата включва провеждане на информационна беседа в Клуба на пенсионера в.Ботевград на 2 август от 10.30 до 11.30 часа, както и кампания за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костна плътност, което ще се състои в Клуба на пенсионера/ до библиотеката/  в Ботевград от 10.00 до 16.00 часа.
Участието в информационна среща е безплатно, а цената на измерването е 10 лв.
За информация и предварително записване можете да се обадите на тел. 0889/53 07 54 Случаите с намалена костна плътност и наличие на рискови фактори за развитие на остеопороза ще бъдат насочвани към центровете и специализираните кабинети по остеопороза в региона.