31-годишният ботевградчанин Мартин Черняшки почина на 25 юли в института за спешна помощ „Пирогов” в София. До сега не се знае с точност от какво си отиде младият мъж. В смъртния акт е записано „остра вирусна инфекция”. В същото време обаче лекарите от „Пирогов” са настояли пред близките на Мартин да се съгласят да се направи съдебно-медицинска експертиза. Резултатите от нея все още не са готови. Едва след това ще стане ясна причината, заради която всички органи отказали да функционират.
Мартин се почувствал зле на 24 юли около обяд. Отишъл в Спешна помощ в Ботевград. Оттам с линейка го транспортирали до „Пирогов”. Веднага е консултиран с токсиколог, невролог и други специалисти. Направен му е анализ на кръвта и урината, при който почти 90% от показателите били в нормата, твърдят близки на семейството. Около 20.30 – 21 часа същата вечер настъпило рязко влошаване на състоянието му. На сутринта, когато роднините му дошли да го видят, той вече бил в шокова зала, след това в реанимация. Лекарите им казали, че всички органи на младия мъж отказали да функционират и той починал.
Диагнозата, от която си отиде, все още не е ясна. В един момент най-много съмнения имало за вирусен менингит. Лекарите от „Пирогов” обаче са настояли да се направи съдебно-медицинска експертиза, за да се докаже причината за смъртта.
Мартин е имал гастро-ентерит, заради което е трябвало да спазва диета и той го правел, твърдят близките му.
Мартин Черняшки работеше като застраховател, а след това във финансова къща, която отпуска кредити срещу залог. Напоследък е споделял, че доста трудно се работи заради кризата. Няма информация да е имал конфликти, свързани с работата му, както и да е получавал заплахи.