Хакнаха сайта на вестника на “Атака”. В момента той е спрян.

Преди това обаче на неговата водеща страница стоеше съобщение за мотивите за деянието, както и турското знаме в горния десен ъгъл.

Ето и съобщението на турските хакери:

“Сайтът е ударен в знак на протест срещу непрестанните ви нападки и обиди към малцинствата. Обръщаме се към жалките глупаци, които се смятат за националисти.

Опитите ви да дискредитирате една голяма част от своите съграждани ще доведат до непоправими последствия. Играете си с огъня. С лъжи и клевети за ислямизация и турцизация няма да успеете да скриете факта, че малцинствата не изучават религия, майчин език, нямат училища и се чувстват потиснати.

Притеснени сме от реалността на деислямизация и българизация. Няма да успеете да ни отклоните от истината. Виждаме действителността и бляновете ви да ни унищожите. Това е утопия. Не можете без нас. Обречени сте. Вие не сте патриоти, а простаци. Погледнeте в коя съседна държава какъв статут имат другите етноси и до какво води това. Не ни давайте негативни примери, защото знаете къде и какъв отпор има. Трябва ли обезателно и от нас да срещнете такава съпротива.

Пълзите по ръба на много деликатна и опасна тема. Трябва да знаете, че всичко си има цена и рано или късно ще си платите. Това бъдеще е много по-близко от колкото ви се струва. Всяка нападка от ваша страна ще получи многократно силен ответен отговор. Правете си национализъм и не се занимавайте с нас. Нашето търпение е изчерпано”.