Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, който е в основата на заформящите се промени в управленската структура на ЦСКА, говори пред Sportal.bg за снощния си разговор със сегашния собственик на армейския клуб Димитър Борисов, за който ви съобщихме миналата вечер. Димитров потвърди, че иконата на ЦСКА и българския футбол Христо Стоичков ще бъде новият президент на "червените". Голмайсторът на световното първенство в САЩ обаче ще застане начело на клуба от Борисовата градина, когато процесите по промяната на собствеността привършат.
"Няма никакъв проблем, че ме търсите в събота. Щом сме се заели с нещо толкова голямо като ЦСКА, няма делник, няма празник. Снощи имахме разговор с Димитър Борисов и се разбрахме за две неща. Първото е оттеглянето на "Титан" от позицията на мажоритарен собственик на клуба, а второто е, че те ще продължат да дават определена сума на ЦСКА и ще притежават някакъв процент от акциите. Утре самият Димитър Борисов ще излезе с изявление по въпроса пред медиите. Споразумението ни е устно, но е джентълменско.
В новото управление на ЦСКА ще влязат много фирми и хора с възможности. В сряда от 15,00 часа в сградата на БТА ще има специална пресконференция на кръг от български бизнесмени, които ще влязат в новото ръководство. Христо Стоичков? Той ще бъде новият президент на ЦСКА. Идеята е, когато целият процес свързан с промените в клуба приключи, Стоичков да поеме управлението. Това обаче няма да стане за няколко дни, защото има много административни и юридически казуси, които ще съпътстват процеса", сподели Емил Димитров пред нашата медия.
Източник:  sportal.bg