Николай Русинов-Чеци остава в ареста, реши Апелативния съд, предаде репортер на novini.bg. Така магистратите отмениха решението на Софийски градски съд.

По време на заседанието Чеци поиска да бъде пуснат на свобода, тъй като не е извършил престъплението в което е обвинен. В негова защита адвокат Иво Найденов подчерта, че Русинов е завършил висшето си образование в чужбина, владее няколко езика и затова трябва да бъде освободен не под гаранция, а само в "подписка".

На първи август магистратите определиха за обвинения в убийството на Яна гаранция от 15 000 лева.  След това съдията Мариян Марков, който взе решението обвини репортерите, че не са го разбрали достатъчно добре. В интервю за "България Днес" той признава, че ако е допуснал някаква грешка Апелативния съд ще го поправи. Винаги съм държал на решенията си, казва съдия Марков.

По документите в чантата на Яна също има отпечатъци, които не са нито на Русинов, нито на Яна, разкрива магистратът. Той предполага, че е възможно това да са отпечатъци от лице, което е ровило в чантата и, а след това я е убило. Все още не е ясно дали третият замесен, все още неизвестен, е правил също секс с Яна, уточнява съдия Марков.

Николай Русинов е обвинен за убийството на Яна, чийто труп беше намерен 10 юли 2011 г. от случаен минувач в Борисовата градина. Аутопсията установи, че момичето е било удушено през нощта на 8 срещу 9 юли, а съдебно-медицинската експертиза уточни, че смъртта е настъпила между 3 и 6 часа. Преди това тя е била в заведението “Маймунарника” с Чеци.

На 21 юли бе арестуван първият заподозрян за връзка с убийството - Пламен Трифонов. Николай Русинов, с когото Яна е била в заведението и след това е правила секс в парка, побърза да избяга в Турция, но след това се върна и на 26 юли бе задържан на летище София. Неговата версия и до днес е, че сутринта се събудил в парка до Яна и си тръгнал, а тя останала да спи. Прокуратурата тогава само разпита Чеци и го освободи, без да му повдигне обвинения поради липсата на доказателства, че е убил момичето.

На 27 април т.г. обаче 34-годишният Русинов бе арестуван отново.