"Цялото село е потресено от нелепия инцидент, който отне живота на тригодишния Калоян. Съчувствам на семейството му. Бабата и дядото на детето са изключително добри хора. С много обич и грижи отглеждат внуците си. Ползват се с добро име в селото. Имат син и дъщеря, които също са трудолюбиви хора. Калоян е син на дъщеря им. Тя живее в София. Съпругът й работи в Англия”, каза пред наш репортер кметът на село Трудовец Веселин Драганов.
Дядото на починалото дете се казва Митко Найденов, на 64 години. Той е бивш работник на фирма „Граммер”. Бабата Йорданка е работила в същия завод.
Те изживяват много тежко случилото се. В момента дядото е с тежка сърдечна криза, но категорично отказва да влезе в болница.
По думи на съседи, детето е било живо един час след инцидента. Починало е в болницата. Там е било интубирано, лекарите се борели за живота му, но то не е издържало.

Официалното съобщение на ОДМВР по случая гласи: "Вчера около 15.50 часа в полицията е подаден сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в Ботевград за прието момче на 4 години с огнестрелна рана в областта на корема. Установено било, че огнестрелната рана най- вероятно е причинена от ловен патрон със ситни сачми. По време на медицинската интервенция момчето е починало. Установено било, че детето е пострадало в дома на дядо си в с. Трудовец. По първоначална информация се касае за нещастен случай. По данни на дядото при подреждане на скрин едно от чекмеджетата паднало на пода. Вследствие на удара, намиращото се вътре самоделно огнестрелно оръжие произвело изстрел, при който сачмите попаднали в тялото на внука му. Криминалисти от ОДМВР- София са извършили оглед на местопроизшествието. Иззети са общо три самоделни огнестрелни оръжия, както и незаконно притежаван пистолет. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на дежурен прокурор от Софийска окръжна прокуратура. Разследващият екип продължава работата по случая.".