Пловдивчанка твърди, че е счупила пет ребра при пътуване в тролей по линия №3. Инцидентът станал на 23 юни т.г. около 8,30 часа, а след случилото се Еленка Михайлова била приета по спешност в болница. Лекували я близо 20 дни, след като докторите установили, че е с пет счупени ребра и източили литър кръв от дроба й, пише Марица.

Според Михайлова всичко се случило по вина на шофьора на тролея. Във фаталния ден тя се качила заедно със съпруга си от спирката на бул. “Цар Борис III Обединител” преди панаира.

Малко преди Тунела шофьорът наби внезапно спирачки и въпреки че се бях хванала за металния парапет, залитнах и паднах по лице. От последната врата се озовах по очи право до шофьора, твърди Михайлова. От болките направо онемях. На помощ ми се притече кондукторката. Тя беше ужасно изплашена, подаде ми бутилка вода, за да се свестя, разказа пострадалата. След като с помощта на съпруга си успяла да слезе, Михайлова изведнъж се почувствала много зле. Не можех да пазя равновесие и ходя, едва стигнах до вкъщи и помолих сина ми да ме закара до болницата. В Спешното направили снимка на жената и установили, че е с 5 счупени ребара и с кръв в дробовете. Михайлова била настанена в болница.

На 30 юли близки на пострадала подали жалба във фирма “Градски транспорт” и поискали копие от застрахователната полица, за да се обърнат към застрахователя. Посетиха ме у дома двама представители на фирмата, които започнаха да ме разпитват дали съм записала името на шофьора, кондукторката и номера на автобуса.

Обясних им, че аз не бях в състояние да дишам, камо ли да свърша всичко това, обясни Михайлова. Жената е твърдо решена да съди фирмата за болките и страданията. Оттам обаче є обяснили, че трябва да издири свидетели, шофьора или кондукторката.