Това заяви изпълнителният директор на ДИППА  Кр. Костов по повод разпространената информация, че главният архитект на община Правец е отказал да узакони  сградите, тъй като не са представени документи за собственост. Заводите на ДИППА и ГРИППА произвеждат пластмасови опаковки за различни артикули и са един от лидерите на българския пазар в този бранш.

 Мотивирания отказ, издаден от Община Правец, е незаконосъобразен, обжалван е по съответния законов ред и по смисъла на закона не е в сила.

     Всички изискани до сега документи от Общинската администрация са представени своевременно. Очакваме положително решение по съответния законов за това ред.Всички сгради и обекти на територията на площадките са узаконени още през 1997-1998 година” – заяви Кр. Костов..

      Всички проекти и проектни документации са утвърдени от Община Правец през 2003 година. Мотивите за подобни решения на Общинската администрация очакваме да се изяснят в следващите дни, заявиха от ръководството на фирмата.

   Уверяваме нашите клиенти, работници и служители, че нямат никакво основание да се притесняват за каквото и да било, свързано с този случай.

Също искам да опровергая информацията, че собственикът на компанията  Петко Данчев е информирал работниците и служителите, че може да излязат в отпуск. Точно обратно- собственикът на компанията информира колектива за предполагаемите причини за създалата се ситуация и декларира че:

     1/.  Консорциумът и компанията в частност вече са стартирали съответните защитни процедури.

        2/. Всякакви интереси и опити, свързани с некоректно поведение или актове към производствените компании, както и причините за това, своевременно ще получат необходимата публичност пред медии и други институции”.

 

В близките дни ще се състои заседание на управляващите органи на дружеството, в което ще участват и  чуждестранните акционери – представители на големи европейски компании в областта на производството на опаковки.