16-годишният Николай Димитров, контингент на Детска педагогическа стая, е задържано за 24 часа в Осмо районно управление за побой над столичанин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейските служители реагирали светкавично след публикуването на видеоклипа в интернет-пространството – двама младежи, нанасящи ритници на повален на земята мъж. На страницата имало и снимки на побойниците.

В хода на разследването се установило, че инцидентът се разиграл преди около четири месеца в градинка до блок № 9 в кв. "Слатина". Тази сутрин криминалистите задържали един от авторите на побоя – непълнолетно момче от София, регистрирано в Детска педагогическа стая за съучастие в кражба на мобилен телефон. Установен е и другият побойник – също непълнолетен, който в момента е извън пределите на страната.

Разследващият екип продължава работата по случая.

Клипът е разпространен в социалните профили на Николай Димитров, който иска да бъде запомнен като Ники Даниелс Корлеоне – Буеса, и на приятеля му Алекс Тасков. Двамата догонват възрастния човек, ритат го на земята, докато трети снима. Според полицията операторът е 14-годишна ученичка. Николай обяснява, че набили човека, защото предишния ден синът му ги заплашил с обир.

Ники, по прякор Буеса, е известен в кв "Дружба", съобщи БТВ. Оставил е графити подписа си на доста стени из квартала. Бивша съученичка на момчето разказа, че я е тормозел в училище. Родителите на Николай са разведени, той повтаря 8 клас. Докато е в полицията, Николай разбрал, че в интернет се организират групи срещу него, които му готвят побой. От полицията коментираха, че най-вероятно момчето няма да се прибере на адресите, които са публично известни за него.

По закон Николай не носи наказателна отговорност. Най-тежкото наказание, което може да получи, е настаняване във възпитателно училище.

Междувременно днес следобед тийнейджъри, организирани във Фейсбук, се събраха пред НДК за да издирят и накажат побойника.