Плевенския Спартак отбеляза завръщането си в професионалния футбол с 1:0 над гостуващия Чавдар (Етрополе) в среща от 1-ия кръг на "Б" група. Единственото попадение реализира Станислав Иванов в 35-ата минута, когато Десислав Русев центрира отляво и голмайсторът стреля неспасяемо от воле.

През цялото първо полувреме домакините мачкаха съперника, който като по чудо се спаси от разгром. Първата опасна ситуация пред вратата на Владислав Митев бе в 10-ата минута, когато след продължително разбъркване никой не уцели опразнената врата. Секунди по-късно Милен Тодоров проби и центрира опасно отляво, но топката срещна гредата. В 19-ата минута Любомир Иванов изведе зад етрополската защита Русев, но нападателят би в тялото на Митев. Веднага след това гостите направиха първата си сериозна атака. Йордан Етов се пребори с Михаил Милчев и се озова сам срещу плевенския страж Станислав Антонов, но миг преди да шутира Петър Ванков изби. Три удара на Ивайло Раденцов и Любомир Иванов бе отговорът на плевенчани в следващите 4 минути. Половин час след началото Ванков с глава не уцели празната врата на метър от голлинията. Натискът продължи и Раденцов отправи коварен удар, но на сантиметри покрай гредата. В 41-ата минута всичко можеше да се реши, но Русев с глава насочи топката в лявата греда след центриране отдясно на Васил Шопов.
След почивката домакините намалиха оборотите, а топката се разиграваше предимно между двете наказателни полета. Капитанът на Чавдар Ивайло Чочев на два пъти стреля опасно, а за Спартак Раденцов от фаул би на сантиметри покрай вратата.
Чавдарци доиграха мача с десет футболисти, след като в 87-ата минута Раиф Мурадов фаулира съперник, за което получи втори жълт и червен картон от пловдивския съдия Владимир Вълков.

Наставникът на Чавдар Етрополе Петър Пенчев след мача:
Наставникът на Чавдар Етрополе Петър Пенчев не бе особено доволен след загубата от Спартак Плевен. Според Пенчев, тимът му е играл много слабо през първото полувреме и това се е оказало решаващо за загубата.
"Искам да играем в бъдеще, така като играхме през второто полувреме. Смятам, че Спартак заслужено ни победи, защото през първото полувреме не стояхме добре на терена. Те създадоха доста положения и логично ни вкараха гол", коментира Пенчев на пресконференцията след двубоя.
 

Следващ мач:  Нефтохимик - Чавдар (Етр) 26.08.2012