Ако имам условия къде да си гледам детето, ако имам квартира, ако имам работа... би се грижил за детето си, но сега защо да обричам една невинна душица. То си е сделка - даваш детето, за да можеш да оправиш нечий друг живот." Това каза пред БТВ бащата, обявил детето си за продан в интернет.

Той е наркозависим, майката на детето - също. Момиченцето се е родило със зависимост и в момента е на морфиново лечение. То ще бъде дадено в приемно семейство, тъй като майката не се е отказала напълно от него.

Георги и Полина се запознават преди повече от година. Момичето идва на квартира и остава при Георги, който е наркозависим, но й обещава сигурност. „Аз бях наркозависим, но й казах, че ще я ориентирам в София.” Вместо това Полина посяга към хероина, не си намира работа, а впоследствие и забременява.

„Аз се притеснявам за това, че тя усложни нещата,” казва Георги. „Още в началото можеше да направи аборт. Тя се притесняваше, че няма да има деца и аз се съобразих с нея. Ние за нас няма как да се погрижим, камо ли за детето,” констатира бащата.

Като се родило детето, Полина предложила да го дадат за осиновяване. Най-добрият начин бил чрез интернет. Така се стигнало до обявата. Георги води кореспонденция с кандидат-осиновител, който се оказва полицай от ГДБОП. Бащата иска 5 000 лева за бебето.

„Нека не поставяме нещата така, че съм се опитал да го продам”, протестира той обаче. „Важното беше да й помогнат на нея да й платят здравните осигуровки, да си наеме квартира, да може да си стъпи на краката. То си е проформа сделка - даваш детето, за да оправиш нечий друг живот.”

През цялата бременност Полина пуши хероин. Бебето е родено недоносено и с абстинентен синдром, който се лекува с морфин. Двойката си набавяла наркотиците с парите, които Полина изкарвала с проституция.

„След като се видя в повече пари и започна да взима наркотици, да си позволява някои неща. Като не можех да й помогна по някакъв начин, тя си помогна сама,” споделя Георги.