Тази сутрин в 3 и половина след продължително боледуване почина една от легендите на ботевградския футбол, големият играч и треньор Стоян Коцев - Кано.
 
Той е роден на 29 януари 1945 година в Ботевград. Първите си стъпки във футбола той прави именно в родния си клуб Балкан. Със зеления екип той на два пъти става голмайстор на Б група - през 1977 година с 20 гола и през 1978 година с 21 гола.
 
Като футболист на Славия той става бронзов медалист през 1970 година, има един гол в турнира за Купата на УЕФА. Включван е и в националния отбор на България, като играе в квалификационните мачове за световното първенство в Мексико през 1970 година.
 
Най-големия си успех като треньор Стоян Коцев постига с тима на Славия, като извежда тима до шампионската титла и купата на страната през 1996 година.
 
Стоян Коцев е бил наставник на няколко български отбора, като в последните години бе начело и на Балкан, когато тимът бе в Западната Б група.Той е водил и младежкия национален отбор на България, работил е и в Китай.

Опелото ще се извърши на 24 август (петък) от 13.00 часа в софийската църва "Свети Седмочисленици".

Екипът на Botevgrad.com изказва своите съболезнования на близките и роднините на Кано Коцев.
 
Поклон пред паметта му!