ЦСКА победи отбора на Емил Димитров, който е лидер на инициативния комитет за спасяване на "армейците" - Чавдар Етрополе, с 5:0 в контролна среща, която се състоя на стадион "Българска армия" и бе закрита за фенове. В проверката взеха участие футболистите, които на този етап не са се сдобили с картотеки и нямат право да участват в официални мачове.

На два пъти за "червените" се разписа Мишел Платини (4,48), а по едно попадение добавиха Сержиньо (7), Венков (38) и Тасио (46). От тази проверка обаче не може да се правят генерални изводи за моментното състояние на състезателите на ЦСКА, тъй като тимът на Чавдар се оказа доста слаб и не успя да окаже никаква съпротива.

31-кратният шампион на България стартира срещата с гол от съблекалнята. Автор на попадението бе Платини още в 4-ата минута на срещата. Бразилецът се разписа с глава след центриране отдясно на Скиорли.
Само три минути по-късно "армейците" стигнаха до втори гол, който бе дело на Сержиньо. Футболистът на "червените" бе изведен от дълбочина в изгодна позиция и със силен диагонален удар прониза стража на Чавдар.
Жадни за изява играчите на ЦСКА продължиха с вихрените си атаки. В 16-ата минута Мишел Платини бе на крачка да отбележи втори гол, но този път късметът му изневери и ударът му с глава срещна страничния стълб. Логичното се случи в 38-ата минута. Тогава след пас на Сержиньо, Михаил Венков вкара красиво попадение и направи резултата класически.
Бившият футболист на Литекс и Локо Пд препарира стража на втородивизионния тим с прецизен удар по земя, който намери далечния ъгъл. Малко преди това ЦСКА сътвори доста красива атака. Скиорли навърза прекия си пазач, сложи топката на крака на Платини, но изстрелът на бразилеца от воле профуча на сантиметри от гредата.

Второто полувреме започна по абсолютно същия начин като първата част. ЦСКА отново успя да отбележи гол още в самото начало. За 4:0 се разписа дошлият от Локо Пд нападател Тасио в 46-ата минута. Мощният таран бе изведен сам срещу вратаря от Скиорли, преодоля го технично и не му остана нищо друго, освен да прати кълбото в мрежата.
Две минути по-късно Платини записа името си сред голмайсторите за втори път, оформяйки крайното - 5:0. Удар на бразилеца не бе отразен по най-добрия начин и пред нападателя се отвори втори шанс за гол, от който той се възползва.

ЦСКА - ЧАВДАР ЕТРОПОЛЕ 5:0
1:0 Платини 4
2:0 Сержиньо 7
3:0 Венков 38
4:0 Тасио 46
5:0 Платини 48

ЦСКА: 88 Макенджиев, 2 Родригес, 33 Бенжелюн, 4 Венков, 10 Сержиньо, 14 Нуанджи, 18 Скиорли, 20 Пакурар, 24 Тенгариня, 5 Кириакидис, 23 Платини (Господинов, Тасио, Ант. Иванов, М. Иванов, Чорбаджийски, Ненов, Ботев, Долапчиев)
ЧАВДАР: 12 Николов, 26 Стоилков, 4 Николов, 7 Вълев, 18 Григоров, 14 Димитров, 21 Илиев, 10 Чочев, 17 Почански, 9 Етов, 19 Василев
Sportal.bg